Lekker kruidige Lasagne

Een heerlijk kruidige Lasagne, gemaakt met de Basis Pastasaus en Rundergehakt👩‍🍳

Voor de Basis Pastasaus vind je hier het Recept.

 

Voor de Lasagnesaus (Bolognese saus) heb ik rundergehakt rul gebakken, de vegetarische basissaus toegevoegd en, om het vochtiger te maken, extra runderbouillon toegevoegd.
Deze lasagne kan ook helemaal vegetarisch gemaakt worden, door vega gehakt en groenten- of kruidenbouillon te gebruiken.

De lasagne smaakte heerlijk gekruid, door de cayennepeper, gerookte paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper.
Bovenop heb ik geraspte mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas gestrooid😋


RECEPT

300 gram rundergehakt (evt. vegetarisch gehakt)

500 ml runderbouillon (evt. groentenbouillon)

vloeibaar bakproduct

Kruiden naar smaak: zout, peper, cayennepeper, gerookte paprikapoeder en Italiaanse kruiden

Lasagnebladen

Geraspte kaas 

Pastasaus  


Verhit een hapjespan. Voeg een beetje olie of ander vloeibaar bakproduct toe.

Bak het gehakt hierin rul, door regelmatig omscheppen.

Voeg de kruiden toe.

Schep hier de basis pastasaus beetje bij beetje doorheen. Totdat je de gewenste  hoeveelheid mix hebt.

Voeg eventueel extra bouillon toe, om meer saus te krijgen.

Laat dit nog een paar minuten op laag vuur sudderen.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in.

Begin met een laag saus. Dek dit af met Lasagnebladen..

Voeg weer een laag saus toe en dek dit af met Lasagnebladen.

Eindig met een laag saus en daarop geraspte kaas.

Bak de Lasagne 30 minuten, in een voorverwarmde oven op 200 graden.

 

Tip: vervang de Lasagnebladen eens door gegrilde plakken courgette of aubergine.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb