

Een koolhydraatarme ovenschotel, met groenten en kippendijfilets. Klaargemaakt in de Airfryer.
Heb je geen Airfryer? Het kan ook in een oven bereid worden.
Als extraatje heb ik in een koekenpan magere gerookte spekjes lekker knapperig uitgebakken.




INGREDIËNTEN:
350-500 gram kippendijfilets
1 courgette
1 (punt)paprika
1 grote ui of 2 kleine uien/sjalotjes
250 gram (kastanje)champignons
250 gram magere gerookte spekblokjes
Voor de dressing:
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook (klein gesneden of geperst)
1-2 tl Provençaalse kruiden
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl (gerookte) paprikapoeder
zout en peper
BEREIDING:
Snij de kippendij en de groenten in grove stukken. Maak de dressing.
Besmeer de kippendij met de dressing.
Doe de groenten in de bakschaal van de Airfryer. De champignons heb ik nog even apart gehouden en na een kwartiertje toegevoegd.
Schenk de rest van de dressing hier overheen. Schep goed om.
Leg de kippendijfilets bovenop de groenten.
Bak dit 15 minuten in de Airfryer, op een temperatuur van 180 graden.
Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan, totdat deze knapperig zijn.
Voeg de champignons na 15 minuten toe aan de kip-groentenschotel in de Airfryer. Schep het geheel goed om.
Bak nog eens ongeveer 10 minuten. Check de gaarheid van de kip en groenten.
Door toevoeging van uitgebakken spekjes vult deze maaltijd erg goed.
Eventueel kan je ook nog tomaatjes of aardappeltjes toevoegen.



Maak jouw eigen website met JouwWeb