Pasta met geroosterde groenten-tomatensaus

Om niet lang in de keuken te hoeven staan, terwijl de kinderen gezellig langskwamen, heb ik van tevoren groenten in de oven geroosterd.

Grof gesneden ui, courgette, aubergine, paprika met olijfolie, zout, peper, Italiaanse kruiden, een uurtje in een oven van 180 graden.
Toen het tijd was om te eten, heb ik de geroosterde groenten in een grote pan gedaan met tomatenpuree (klein blikje). Dit eerst even aanbakken.
Daarna twee blikken tomatenblokjes erbij en water, totdat er een mooie saus ontstond.
Zachtjes laten koken en geproefd. Tussendoor heb ik extra kruiden en water erbij gedaan. Bouillon kan ook.


De pasta, die ik er hier bij eet lijkt op pasta maar is groenten: ‘100% Kikkererwten & Maïs’ van Bonduelle.
Dit smaakte prima. Ik moest even wennen aan de structuur, is wat droog. Maar gecombineerd met de saus smaakt het heerlijk! En bevat maar 2,6 gram suiker per 100 gram.

 

Wat was het fijn om op deze manier bezig te zijn met mijn passie voor koken👩‍🍳Gewoon thuis, in alle rust, samen met mijn lieve man, kinderen en kleinzoon🥰