


Voor deze KOOLHYDRAATARME LASAGNE heb ik plakken courgette gebruikt in plaats van pastavellen.
Met een mandoline is de courgette heel makkelijk in dunne plakken te snijden. Pas wel op!! Een mandoline is heeel scherp (weet ik uit ervaring😊). Het kan ook met een kaasschaaf.
Leg de plakken tussen keukenpapier, zodat ze droog zijn als je ze gebruikt. Het is ook lekker om ze even te grillen in een grillpan.
Voor de Lasagnesaus heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:
1 ui
1 teentje knoflook
300 gram rundergehakt
1 puntpaprika
250 gram (kastanje)champignons
250 ml (runder)bouillon
1 blik tomatenblokjes
1 el tomatenpuree
zout, zwarte peper en tacokruiden (naar smaak)
Evt. extra groenten
Fruit eerst de fijngesneden ui en knoflook, in (zonnebloem- , kokos- of olijf)olie
Voeg gehakt toe en bak deze rul.
Voeg kleingesneden champignons en paprika toe. Bak een paar minuten mee.
Bak de tomatenpuree even mee en voeg daarna de tomaten uit blik toe.
Van de bouillon heb ik een deel gebruikt, tot ik het een mooie hoeveelheid saus vond. Als de saus wat is ingekookt kan je beetje bij beetje meer toevoegen. Niet teveel, want de lasagne wordt anders te vochtig!!
Breng op smaak met zout, zwarte peper en Tacokruiden (of andere kruiden, bijvoorbeeld Italiaanse óf Provençaalse. Wat jij lekker vindt).
Vul een ingevette ovenschaal afwisselend met saus, courgette, geraspte kaas, saus, courgette, saus en als laatste de bechamelsaus en geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano.




Voor de KOOLHYDRAATARME BECHAMELSAUS heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:
200 ml (kook- of slag)room
100 gram naturel roomkaas
30-40 gram geraspte mozzarella
30-40 gram geraspte cheddar
zwarte peper
Doe alle Ingrediënten in een pannetje en breng dit zachtjes en al roerend aan de kook. Na een tijdje wordt de saus dikker.
Ik ben begonnen met 30 gram mozzarella en cheddar. Om de saus dikker te maken heb ik nog extra toegevoegd.
Op smaak brengen met een beetje zwarte peper.



Maak jouw eigen website met JouwWeb