Stoofgerecht uit Slowcooker, Braadpan of Oven

Als ik ‘s avonds een stoofgerecht wil eten, begin ik ‘s morgens op tijd met het snijden van runderlappen, bleekselderij, winterpeen, paprika, uien en knoflook.

Alle ingrediënten doe ik in de SLOWCOOKER (of Crockpot). Het voordeel van de Slowcooker is, dat het vlees uuuuren lang op een lage temperatuur (80 graden) gaat garen en heerlijk mals wordt. Zonder dat ik in de gaten moet houden of het goed gaat, of het vuur te hoog of te laag is enz. 👍

Ik spiek af en toe wel even hoor. Kan het niet laten😉 Maar niet te vaak, anders koelt het af en duurt het langer.

Reken wel op ongeveer 6-8 uur bereiding. Hoe langer hoe malser!!

 

Ditzelfde gerecht in een gewone BRAADPAN bereiden kan ook heel goed!!

Reken dan op 3 uur sudderen op laag vuur. 

In een OVEN kan het ook bereid worden!! Het vlees en de groenten eerst even bakken in een pan, daarna in een ovenvaste schaal in ongeveer 3-4 uur, in een oven op 90-100 graden, gaar laten worden.
Hiervoor een ovenvaste (braad)pan gebruiken is ook handig.


INGREDIËNTEN :

700-900 gram Runderlappen (riblappen of sucadelappen kunnen ook)

1 winterpeen

3 stengels bleekselderij

1 rode (punt)paprika

2 uien

3 tenen knoflook

2 eetlepels bloem

1 eetlepel Provençaalse kruiden

1 theelepel cayennepeper 

1 theelepel paprikapoeder 

zout en peper

1 klein blikje tomatenpuree 

1 blik tomatensaus of -blokjes

500 ml runderbouillon 


BEREIDING:

SLOWCOOKER:

Het vlees in grove blokjes snijden van ongeveer 2-4 cm. Deze in de schaal van de Slowcooker doen, samen met zout, peper en bloem.

De groenten in kleine stukjes snijden. Deze bovenop het vlees scheppen.

Hieraan lekker wat kruiden en vocht toevoegen: zout, peper, Provençaalse kruiden, cayennepeper, paprikapoeder, tomatenpuree, tomatensaus en runderbouillon. 

De slowcooker op de hoge stand zetten. Instellen op 6 uur.
Hierna omscheppen, proeven en eventueel nog extra kruiden en/of bouillon toevoegen.
Ook even testen of het vlees gaar is. Indien nodig op de lage stand nog langer aan laten staan. Hoe langer hoe beter en malser😋

 

BRAADPAN:

Het vlees in grove blokjes snijden, van ongeveer 2-4 cm. Deze op hoog vuur rondom aanbraden, in een vloeibaar bakproduct. 

De groenten klein snijden en toevoegen aan het vlees. Bak een paar minuten mee.

Voeg bloem toe en schep om.

Hieraan lekker wat kruiden en vocht toevoegen: zout, peper, Provençaalse kruiden, cayennepeper, paprikapoeder, tomatenpuree, tomatensaus en runderbouillon. 
Zet het vuur hoog tot het mengsel kookt. Zet het vuur daarna laag en laat het gerecht, onder af en toe omroeren, ongeveer 3 uur sudderen. Totdat de groenten gaar zijn en het vlees lekker mals.
Check dit en zet het gerecht indien nodig langer op het vuur. Hoe langer het suddert, hoe malser het vlees zal zijn😋

 

OVEN:

Het vlees in grove blokjes snijden, van ongeveer 2-4 cm. Deze op hoog vuur rondom aanbraden, in een vloeibaar bakproduct. 

De groenten klein snijden en toevoegen aan het vlees. Bak een paar minuten mee.

Voeg bloem toe en schep om.

Lekker wat kruiden en vocht toevoegen: zout, peper, Provençaalse kruiden, cayennepeper, paprikapoeder, tomatenpuree, tomatensaus en runderbouillon. Zet het vuur hoog totdat het mengsel kookt.

Schep het over in een ovenvaste schaal.  (Of gebruik een ovenvaste pan).

Zet de ovenschaal ongeveer 3 tot 4 uur in een oven, op lage stand (90-100 graden). Totdat de groenten gaar zijn en het vlees lekker mals.
Check dit en zet het gerecht indien nodig nog langer in de oven. Hoe langer in de oven, des te malser zal het vlees zijn😋

Eet dit stoofgerecht lekker met rijst, aardappels of pasta.