

Deze pastasaus is heerlijk bij o.a. tagliatelle 🍝 maar ook te gebruiken als basissaus voor lasagne.
Je kan het vegetarisch houden of vlees toevoegen, bijvoorbeeld rul gebakken gehakt.
INGREDIËNTEN::
1 winterpeen
3 stelen bleekselderij
1 puntpaprika
2 uien
2 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatensaus of -blokjes
500 ml bouillon (groenten-, kruiden- of runder-)
1 tl cayennepeper
1 tl gerookte paprikapoeder
1 el Italiaanse kruiden
zout en peper
olijfolie
BEREIDING:
De groenten heb ik eerst klein gesneden.
Deze groenten heb ik in olijfolie gebakken. Daarna tomatenpuree toevoegen. Even laten meebakken.
Daarna de tomatensaus (of -blokjes) en de bouillon toevoegen.
Ik heb het gekruid met zout, peper, cayennepeper, gerookte paprikapoeder en Italiaanse kruiden.
Laat het lekker lang sudderen, op laag vuur!!
Na een uurtje sudderen even proeven. Eventueel extra kruiden toevoegen.
Is het vocht erg ingekookt voeg dan nog wat extra water of bouillon toe.






Maak jouw eigen website met JouwWeb