Kippendijfilets uit de oven met een frisse salade

Dit gerecht is verrassend lekker en licht verteerbaar. Voldoende voor 2 personen. Wil je het met meer personen eten, dan is het makkelijk te vermenigvuldigen.
Je kan er ook voor kiezen een bijgerecht toe te voegen. Bijvoorbeeld frites. Ik gebruik hiervoor ovenfrites en bak deze in de Airfryer. 

De kippendijfilets blijven heerlijk mals als je het op onderstaande manier in de oven klaar maakt.

De frisse en knapperige salade maak ik meestal als eerste en zet het daarna in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. 

 

Voor de frisse SALADE (voor 2 personen) heb ik een halve komkommer, halve zoete puntpaprika, 6 snoeptomaatjes en 75 gram feta gemengd. 

Met een dressing van witte wijnazijn (1 deel), olijfolie extra vierge (3 delen), zout, peper en oregano.
Maak de dressing lekker naar eigen smaak👩‍🍳

 

De KIPPENDIJFILETS uit de oven heb ik zo gemaakt:

700-900 gram kippendijfilets (Iets kleiner gesneden)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel Dijon mosterd
2 eetlepels agavesiroop of honing
3-4 tenen knoflook (fijn gesneden of geperst)
1/4 tl chilivlokken
zout en peper


Meng de kip met de dressing. Doe alles in een ovenschaal.


Bak de kip in 35 minuten, in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Laat daarna, afgedekt met aluminiumfolie, 10 minuten staan.