Koolhydraatarme maaltijd met groenten en biefstuk

Een heerlijk koolhydraatarme maaltijd met groenten en biefstuk😋

Ingrediënten:
350-400 gram kogelbiefstuk
1 of 2 uien
1 zoete puntpaprika
200 gram sperziebonen
125 ml runderbouillon
1,5 tl maïzena
2 el oestersaus
1-2 teentjes knoflook
1 tl erythritol (zoetstof)
olijfolie
zout, peper
75 gram taugé

 

Bereiding:
Snij ui en paprika in kleine stukken.
De sperziebonen heb ik ongeveer 8 minuten voorgekookt, in kokend water.
In plaats van sperziebonen kan je een ander soort groente toevoegen, bijvoorbeeld broccoli.
Snij de biefstuk in dunne plakken of blokjes.
Snij de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.

Doe de maïzena in een schaaltje en meng hier een beetje van de bouillon doorheen.
Meng dit maïzenapapje met de bouillon, knoflook, erythritol en oestersaus.
In plaats van Erythritol kan je ook een andere zoetstof gebruiken. In het originele recept staat suiker. Ik gebruik liever een ongeraffineerde zoetstof. Erythritol is een zoetstof op plantaardige basis en goed van smaak.

Verwarm een wok of hapjespan. Voeg een scheut olie toe en bak de biefstuk, in kleine hoeveelheden. Bak ze heel kort en haal ze uit de pan.
Eventueel tussendoor extra olie toevoegen.
Bak hierna een paar minuten de ui en paprika, tot ze bijna gaar zijn.
Voeg de voorgekookte sperziebonen toe.

Vlak voordat je gaat eten voeg je de biefstuk, saus en taugé pas toe. Op deze manier blijft de biefstuk lekker mals, de taugé knapperig en kookt de saus niet teveel in.
Voeg naar smaak zout en peper toe.

 

Mijn man en ik hebben dit als volledige maaltijd gegeten. Wil je er liever rijst of noedels bij eten kan dat ook. Hierdoor eet je echter wel meer koolhydraten. Maar dat is eigen keuze.

 

Eet je liever vega, laat de biefstuk dan weg en voeg extra groenten toe. En gebruik groentebouillon.