Chocolade ontbijtpap

 

Ontbijtpap met CHOCOLADE😋

Een koolhydraatarme ontbijtpap, met amandelmeel en ongezoete amandelmelk. 
Deze keer heb ik gekozen voor de smaak van chocolade, door cacaopoeder toe te voegen. Ook de speculaaskruiden smaken heerlijk in deze pap.

In plaats van normale vanillesuiker heb ik zelf vanille-zoetstof gemaakt, met Erythritol en een vanillestokje ( zie  Keukentips )

 

Hier komt het recept:

180 ml amandelmelk
1 el vanille-erythritol (of 1/2 tl vanille aroma en 1/2 el erythritol)
45 gram amandelmeel
1-2 tl rauwe cacaopoeder 
1 el gemalen lijnzaad
1 el chiazaad
1 tl speculaaskruiden
snufje zout

 

Doe de amandelmelk in een pan. Meng alle droge ingrediënten door elkaar en voeg toe aan de amandelmelk.
Breng dit op hoog vuur aan de kook. Daarna 2 minuutjes zachtjes laten sudderen.

Doe de pap in een schaaltje en leg hier een lekkere topping op, zoals plakjes kiwi.
Ook andere vruchten zullen hier lekker bij smaken.