Ontbijtpap met rode bietpoeder

Ontbijtpap met RODE BIETPOEDER😋


Mijn eerste gerecht met de rode bietpoeder is geslaagd!!
Ik ben heel voorzichtig geweest met de dosering, want ik wist niet wat ik ervan kon verwachten. Een volle theelepel was voldoende om de smaak van rode biet te krijgen. Misschien gebruik ik een volgende keer zelfs iets meer.

Voor de topping heb ik een friszure appel in plakjes gesneden. Heerlijk met een beetje kaneel.
Voor de foto maar een paar plakjes gebruikt🍎Daarna is de hele appel er doorheen gegaan😉

De vanille-erythritol heb ik zelf gemaakt. Zie Keuken tips.

 

Hier komt het recept:

180 ml amandelmelk
1 el vanille-erythritol (of 1/2 tl vanille aroma en 1/2 el erythritol)
45 gram amandelmeel
1-2 tl rode bietpoeder
1 el gemalen lijnzaad
1 el chiazaad
1 tl speculaaskruiden
snufje zout

Doe de amandelmelk in een pan. Meng alle droge ingrediënten door elkaar en voeg toe aan de amandelmelk.
Breng dit op hoog vuur aan de kook. Daarna 2 minuutjes zachtjes laten sudderen.

Doe hier een lekkere topping op, zoals appel of banaan. Ook andere vruchten of kokos zal hier lekker bij smaken. Ik ga door met experimenteren met rode bietpoeder👩‍🍳

Maak jouw eigen website met JouwWeb