Granola

Zelf GRANOLA maken is niet moeilijk. Het voordeel is, dat je precies weet wat erin zit. Je kan rekening houden met eventuele allergieën (bijv. voor noten en gluten). 


Ook suikervrije granola kan je maken. Gebruik een plantaardige zoetstof als suikervervanger.
Ik vind de zoetstof Erythritol heel fijn maar ook agavesiroop of honing.

Meng granola door je ontbijtje van bijvoorbeeld yoghurt of kwark en voeg vers fruit toe, zoals frambozen, aardbeien, blauwe bessen, bananen enz.

Er zijn heel veel combinatie mogelijk. Gemengde noten, pitten, zaden, havermout..... Als de granola is gebakken is het ook lekker om daarna nog extra ingrediënten toe te voegen, zoals kokos, rozijnen, (gedroogde) vruchten, pure chocolade. 

 

Mijn BASIS GRANOLA bestaat uit:

300 gram ongebrande gemengde noten 

50 gram havermout

50 gram pompoenpitten

50 gram zonnebloempitten

1-2 eetlepels kaneel

3 eetlepels agavesiroop

3 eetlepels zonnebloemolie

 

De gemengde noten eerst even malen in een keukenmachine (niet te fijn). Daarna de rest van de ingrediënten toevoegen

De granola verdelen op een bakplaat, die bedekt is met bakpapier.

De granola bakken: 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Halverwege voorzichtig omscheppen.

 

Laat de granola afkoelen en bewaar het in een mooie afsluitbare glazen pot of in een voorraadbus of doos.

 



 

 



 

 

 

 

 



 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb