
Of ik gek op CHAFFLES ben?? Jaaa🤗 absoluut!!!
Waarom?
In ieder geval omdat ze suikervrij en koolhydaatarm zijn. En ze zijn heerlijk😋
En, ook niet onbelangrijk, ze zijn super makkelijk om te maken!!!
De basis is steeds ei met geraspte kaas (vooral mozzarella of cheddar). Daar komt het woordje “cheese” in de chaffle vandaan. Het zijn dus KAASWAFELS🧀🧇
Voor een neutrale smaak gebruik je mozzarella. Evt. aangevuld met een schepje amandelmeel of kokosmeel. Koop hiervoor, heel makkelijk, een zakje geraspte mozzarella.
Geraspte Cheddar is ook heerlijk. Dit heeft een meer uitgesproken smaak.
Wil je een zoete wafel? Voeg dan zoetstof, vanille extract, een geprakte rijpe banaan of ander fruit toe. Ook lekker met wat kaneel of speculaaskruiden.
En doe er eens roomkaas bij in plaats van mozzarella of cheddar.
Ik ga allerlei variaties uitproberen👩🍳 en delen op Facebook, op Instagram en deze website.
Hieronder deel ik alvast het recept van mijn allereerste chaffle.
Ik maak het op een mini wafelijzer. Uit dit recept haal ik 2 mini wafels.
Op een groter wafelijzer kan ook. Pas dan de hoeveelheden aan.
CHAFFLES🧇 van CHEDDAR🧀 en EI🥚
WAFELIJZER aanzetten.
Ondertussen 1 EI loskloppen.
1 EETLEPEL GERASPTE CHEDDAR erdoor mengen.
Spuit wat BAKSPRAY op het wafelijzer.
Voor een knapperige wafel beginnen met een beetje geraspte kaas.
Daarna, bij een mini wafelijzer, de helft van het ei-kaasmengsel erover schenken.
Nog een beetje geraspte kaas er bovenop.
Deksel dichtdoen.
Na ongeveer 3-4 minuten heb je een heerlijke Chaffle!!
Maak bij gebruik van een mini wafelijzer meteen nog een tweede met het mengsel.
Heerlijk en zooo makkelijk👍





Maak jouw eigen website met JouwWeb