Rookkaascrackers uit de oven

Met rookkaas kan je heerlijke crackers en snacks maken!!

Ik heb al eerder een recept gedeeld, waarbij ik rookkaascrackers en nacho’s in de magnetron klaarmaakte (1,5 minuut per plakje kaas).

Als je meer crackers tegelijk wil bakken, is het bakken in de oven fijner!!

Het duurt misschien iets langer maar het grote voordeel is, dat de crackers platter blijven. En er passen 8 plakjes rookkaas op mijn bakplaat.👍

 

Verwarm de oven voor op 180 graden (bij een heteluchtoven een lagere temperatuur, 160 of 170 graden).

Leg de plakken rookkaas naast elkaar op een, met bakpapier beklede, bakplaat.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven.

In mijn oven zijn de crackers na 12 minuten klaar. Dit kan per oven verschillen.

Ik laat de crackers afkoelen op een afkoelrek voor de knapperigheid.

 

Op de foto zie je vooraan 4 crackers van naturel rookkaas en achteraan 4 crackers van rookkaas met chili.


Deze crackers zijn heerlijk als koolhydraatarm tussendoortje. 

Ze zijn ook heerlijk voor ontbijt of lunch. Lekker beleggen met bijvoorbeeld een gebakken eitje of met gerookte zalmfilet of kipfilet. Of iets anders. Het kan allemaal!!