Vegetarische Pizza met Pulled Jackfruit



 

 

 

VEGETARISCHE PIZZA🍕
De pizzabodem bestaat voor 37% uit bloemkool. Kant en klaar gekocht in de supermarkt. Te vinden in de koeling, van het merk Magioni

Een aanrader👌

De pizzabodem eerst zonder beleg 3 minuten bakken in een oven van 220 graden (hetelucht 200 graden).

De pizzabodem heb ik daarna belegd met Italiaanse tomatensaus, reepjes paprika, plakjes kastanjechampignons, jackfruit, zout, peper, cayennepeper, gerookte paprikapoeder, tijm en geraspte kaas.
10 minuten bakken in de oven.

De home made ITALIAANSE TOMATENSAUS had ik nog in mijn vriezer. Één van de bewaarde porties van de grote voorraad saus, die ik 14 oktober heb gemaakt👩‍🍳

JACKFRUIT is een tropische vrucht. Door de structuur goed als vleesvervanger te gebruiken. Een vlezig structuur, die te vergelijken is met pulled pork.

Jackfruit koop je in blik. In toko en supermarkt. Spoel jackfruit in een vergiet goed af met water.
Snij de harde stukjes eraf. Daarna met je vingers of vorken het vruchtvlees uit elkaar trekken, als draadjes (pulled Jackfruit).

Marineer de Jackfruit met jouw favoriete smaken. Ik heb er olijfolie, zout, peper, cayennepeper en gerookte paprikapoeder doorheen gemengd. Daarna in een oven van 200 graden 15 minuten bakken. 

De pulled Jackfruit kan op meerdere manieren klaargemaakt worden en is in meerdere gerechten te gebruiken. Daar zal ik in een andere blog meer over vertellen.

 



 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb