Italiaanse tomatensaus

Wat ruikt het de hele dag toch heerlijk in huis😋 Ik heb een grote pan vol Italiaanse tomatensaus gemaakt. Een basissaus die ik, na een paar uurtjes zacht pruttelen, in porties verdeel. Ik wil hier namelijk meerdere keren van eten.
Per maaltijd voeg ik iets extra’s toe, zoals rul gebakken gehakt of uitgebakken spekjes, maar vegetarisch kan ook.

Deze basissaus bestaat uit:
2 uien
3 tenen knoflook
3 wortels (evt. in verschillende kleuren)
3 stengels bleekselderij
2 blikken tomatensaus
Bouillon (1/2 tot 1 liter)
Zout, peper, basilicum
Laurierblaadje
Evt. Oregano, tijm

 

Alle groenten fijn snijden.
Ui fruiten, knoflook toevoegen en even meebakken.
Wortel en bleekselderij toevoegen en een paar minuten meebakken.
Tomatensaus uit blik🥫en 250 ml bouillon toevoegen. Met deksel op de pan, op laag vuur zachtjes laten koken.
Hoe langer hoe beter. Als de saus erg inkookt voeg dan nog wat bouillon toe.
Proef de saus en voeg kruiden naar smaak toe. Ik heb zout, zwarte peper, basilicum, oregano, tijm en een laurierblaadje toegevoegd.
Het laurierblaadje en evt. verse takjes basilicum eruit halen voordat je gaat eten.

Vanavond eten wij een deel van deze saus met pasta, uitgebakken spekjes en Parmezaanse kaas😋

Maak jouw eigen website met JouwWeb