
Tijdens een etentje met meerdere gangen is het heel fijn om borden warm te kunnen maken.
Door een warm gerecht op een warm bord te serveren, blijft het eten langer warm en is daardoor is veel smakelijkerđ
Als de borden oven bestendig(!) zijn, kan je ze opgestapeld in een OVEN verwarmen: 10 minuten op lage temperatuur, 80 graden.
De oven is echter vaak al in gebruik voor een gerecht op hogere temperatuur. Daar ga je niet jouw mooie servies bij zetten. Sommige keukens hebben een speciale lade om serviezen in op te verwarmen. Deze luxe heb ik zelf niet.
Je kunt borden ook in een WARM WATERBAD verwarmen. Droog ze voordat je ze gebruikt af.
Het kan ook in een MAGNETRON, op borden die magnetron bestendig(!) zijn. Maak ze nat met koud water, zet enkele minuten in de magnetron. Droog ze daarna af.
Enkele jaren geleden heb ik een ELEKTRISCHE BORDENWARMER aangeschaft. Dit is gemaakt van dik katoen, waartussen maximaal 10 borden verwarmd kunnen worden op een lage temperatuur.
Hieronder zie je twee voorbeelden van borden, die ik warm heb gemaakt. Dit zijn twee prachtige gerechten van het Calvataine menu van Restaurant Calva.


Warm bord voor het heerlijke hoofdgerecht, met vlees, diverse groenten, crème, vinaigrette, krokantjesđ

Warm bord voor de spinazie-kokossoep.
Hiervoor heb ik in plaats van een soepkom een groot pastabord gebruikt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb