CHIAZAAD heb ik zelf pas het afgelopen jaar leren kennen en waarderen. Het zijn kleine zaadjes vol met Omega 3-vetzuren, vitamines, mineralen, vezels en eiwitten. Gezond dus. Let echter op, het is niet voor iedereen geschikt. Het heeft een bloedverdunnende werking. Het kan bij sommige mensen een opgeblazen gevoel, winderigheid en diarree veroorzaken. Gebruik deze zaadjes dus met mate.
Chiazaad kan o.a. gebruikt worden in smoothies of yoghurt.
Door de zaadjes fijn te malen komen de voedingswaarden nog meer vrij. Ik gebruik hier een elektrische koffiemolen voor.
Met chiazaad kan je ook heerlijke suikervrije jam of pudding maken. Kijk maar eens naar het recept van deze Chiapudding
Chiajam maak je zo:
200 gram gepureerd fruit (vers of diepvries)
1,5 el chiazaad
evt. een zoetstof (bijv. Erythritol)
Bij diepvriesfruit eerst het fruit ontdooien. Doe dit door het te verwarmen in een pannetje of magnetron.
Meng de fruitpuree met de chiazaad. Roer goed door elkaar.
Vul een glazen potje of afsluitbaar voorraadbakje.
Zet in de koelkast. Warm fruitpuree met chiazaad eerst laten afkoelen!!
Na een paar uurtjes heb je een heerlijke suikervrije jam.


Maak jouw eigen website met JouwWeb