Havermoutpap met gebakken banaan en pecannoten



 

 

 

 

 

 

Een lekker warm en zoet ontbijtje, met havermout, amandelmelk, banaan en pecannoten.

Tijdens deze koude winterse dagen vind ik een warm ontbijt altijd heerlijk!! Behalve dat het lekker warm is, is het ook voedzaam.

De zoete smaak komt door de banaan, de Agavesiroop en de Erythritol. Dit zijn plantaardige zoetstoffen. Ook al  gebruik ik deze liever dan geraffineerde suikers, ik gebruik dit met mate. Het zijn tenslotte toch suikers. Er zijn ook andere plantaardige zoetstoffen op de markt, zoals Stevia.

De vanille-erythritol heb ik zelf gemaakt. Als je bij de ingrediënten op dit woord klikt, kom je bij het recept.

In plaats van pecannoten kan je ook andere noten gebruiken.

 

INGREDIËNTEN 

200 ml amandelmelk

50 gram havermout

1 tl vanille-erythritol

1 banaan

handje pecannoten (of andere noten)

1 el roomboter

kaneel

agavesiroop (of honing)


BEREIDING:

Breng de amandelmelk, havermout en vanille-erythritol aan de kook. Laat daarna een paar minuten zachtjes pruttelen.

Verwarm ondertussen de roomboter in een koekenpan. 
Bak hier plakjes banaan om en om in. De banaan wordt zacht en verkleurt een beetje.

Doe de noten erbij. Laat even meebakken.

Strooi er kaneel overheen en schenk er een beetje agavesiroop over.

Schep de havermoutpap in een kom. Doe hier de banaan-notenmengsel bovenop. 
Voeg eventueel nog extra kaneel en agavesiroop toe.

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb