



Het maken van deze koolhydraatarme crackers stond al een hele tijd op mijn lijstje. Bij het bekijken van mijn opgeslagen recepten kwam ik ze weer tegen. Ook op Social Media zag ik de heerlijkste foto’s langskomen😋
Nu ik ze eenmaal gemaakt en geproefd heb, ben ik super enthousiast! Wat een heerlijke crackers zijn dit! En zo makkelijk om te maken. Je hebt alleen plakjes rookkaas en een magnetron of oven nodig. O ja, ook bakpapier, goed dubbelgevouwen!!! Want de rookgeur komt wel de keuken binnen!!
Ik houd heel erg van die rooksmaak en rookgeur, dus dat is geen enkel probleem. De afzuigkap aan en/of raam open helpt om de geur sneller de keuken uit te krijgen.
Voor de zekerheid vouw ik de zijkanten van het bakpapier goed dicht, zodat de kaas in een dicht pakketje zit.
Haal de crackers na het bakken van het bakpapier af en laat deze, het liefst ondersteboven, afkoelen. Dan zijn ze heerlijk knapperig!
Ik maak de crackers in de magnetron. Dat is sneller dan in de oven. Maar 1 tot 1,5 minuut op het hoogst vermogen.
De naturel rookkaas cracker is op zich al heerlijk. Toch heb ik aan een aantal crackers andere ingrediënten toegevoegd, die er wat extra smaak aan geven, zoals Italiaanse of andere kruiden, (gerookte) paprikapoeder, gebroken lijnzaad, walnoten, pecannoten, zonnebloempitten en pompoenpitten.
Ook kan je de crackers beleggen met bijvoorbeeld een gebakken eitje voor een heerlijke lunch!!
Voor op de borrelplank kan je er kleine driehoekjes á la nacho’s van maken. Snij hiervoor een plakje rookkaas in 6 driehoekjes. Beleg ze naar keuze met een smaak. Leg ze naast elkaar tussen dubbelgevouwen bakpapier. Vouw goed dicht. Ongeveer 1,5 minuut in de magnetron op hoogst vermogen.
Haal de driehoekjes uit het bakpapier en laat deze, het liefst ondersteboven, afkoelen. Dan worden ze heel knapperig!





Maak jouw eigen website met JouwWeb