
EIERSALADE🥚
Voor de lunch maak ik graag een frisse en smeuïge eiersalade. Ik heb deze gegeten met een heerlijk koolhydraatarm broodje van Bakkerij ‘t Stoepje.
RECEPT:
5 hard gekookte eieren
4 eetlepels fritessaus
1 theelepel Dijon mosterd
3 fijngesneden augurkjes
zout, peper, kerrie en bieslook (naar smaak)
De eieren kook ik in ongeveer 10 minuten hard. Daarna laten ‘schrikken’, door de pan met eieren een tijdje onder koud stromend water te zetten.
Na het pellen snijd ik de eieren in een eiersnijder in plakjes. Dan het ei draaien en nog eens doorsnijden. Op deze manier krijg je heel makkelijk kleine stukjes ei.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Het is belangrijk om altijd te proeven. Smaken verschillen.
Vind je het smeuïg genoeg? Zijn de smaken goed? Voeg eventueel nog iets toe.
Gebruik je liever mayonaise, eventueel op basis van yoghurt, dan kan dat natuurlijk ook!!
Meestal zet ik de eiersalade voor gebruik even in de koelkast zodat alle smaken er goed in trekken.


Maak jouw eigen website met JouwWeb