
Met eieren, groenten en kruiden kan je heerlijke lunches maken. Als je koolhydraatarm wil eten, kan je rustig de boterham hierbij weglaten. Vooral bij zo’n goed gevulde BOERENOMELET is brood echt niet nodig.
In een boerenomelet kan je heel makkelijk restjes groenten verwerken. Van gisteravond had ik bijvoorbeeld nog champignons, courgette en paprika over. Deze heb ik in kleine stukjes gesneden en gebakken in een vloeibaar bakproduct.
Ik heb ook nog kleingesneden ham mee gebakken. Je kan het ook vegetarisch houden.
Als de groenten (bijna) gaar zijn, het verdelen over de bodem van de koekenpan.
Daarna heel voorzichtig 4 losgeklopte eieren toevoegen, zout, peper en Provençaalse kruiden.
Het is ook lekker om geraspte kaas toe te voegen.
Bak de omelet op laag vuur totdat de onderkant goudbruin gekleurd is. Als je met een bakspatel vanaf het begin de randen al losmaakt, kan je af en toe de onderkant bekijken.
Doe een deksel op de pan om het ei sneller te laten stollen.
Eventueel de omelet voorzichtig omdraaien en de andere kant goudbruin bakken. Dit hoeft niet persé.
Ik had bij de boerenomelet op de linkerfoto geen geraspte kaas in huis. Ik heb toen een plakje 30+ kaas in kleine stukjes gesneden en over de bovenkant verdeeld. Laten smelten met een deksel op de pan.
In de boerenomelet op de rechterfoto heb ik restjes champignons, courgette en geraspte Parmezaanse kaas verwerkt.
in beide omeletten zitten zeezout, zwarte peper en Provençaalse kruiden. Hierin kan je heel goed variëren., met andere soorten kruiden. Helemaal naar jouw eigen smaak👩🍳👨🍳


Maak jouw eigen website met JouwWeb