Maak eens heerlijk knapperige uienring chaffles en snijd deze in kleine driehoekjes. Je hebt dan kleine crackertjes, die belegd kunnen worden met een fris beleg, zoals deze eiersalade.

De Uienring-Chaffle maak je zo:
Geraspte mozzarella (of cheddar)
Sjalot of kleine ui, in ringen gesneden
Verwarm het wafelijzer.
Doe bakspray op de grillplaten.
Bedek de onderste grillplaat met geraspte mozzarella.
Leg hier uienringen bovenop.
Eindig met een laag geraspte mozzarella.
Sluit heel voorzichtig het deksel.
Na ongeveer 4 minuten is je uien snack🧅 klaar!!


De Eiersalade maak je zo:
3 hard gekookte eieren
4 eetlepels fritessaus
1 theelepel Dijon mosterd
2 of 3 fijngesneden augurkjes
zout, peper, kerrie en bieslook (naar smaak)
De eieren in ongeveer 10 minuten hard koken. Daarna laten ‘schrikken’, door de pan met eieren een tijdje onder koud stromend water te zetten.
Na het pellen de eieren in een eiersnijder in plakjes snijden.
Dan het ei draaien en nog eens doorsnijden. Op deze manier krijg je heel makkelijk kleine stukjes ei.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Het is belangrijk om altijd te proeven. Smaken verschillen.
Vind je het smeuïg genoeg? Zijn de smaken goed? Voeg eventueel nog iets toe.
Gebruik je liever mayonaise, eventueel op basis van yoghurt, dan kan dat natuurlijk ook!!
Meestal zet ik de eiersalade voor gebruik even in de koelkast zodat alle smaken er goed in trekken.
Maak jouw eigen website met JouwWeb