Een FRITTATA is eigenlijk een stevig gevulde omelet. Gezond, lekker en makkelijk om te maken!! Warm en koud te eten.
Een Frittata kan als LUNCH gegeten worden maar ook heel goed als warme avondmaaltijd (DINER).. Eventueel nog aangevuld met een frisse salade.
Als je de frittata in kleine blokjes of driehoekjes snijdt, past het ook goed als HAPJE op een borrelplank.
Ingrediënten:
4 eieren
2 eetlepels kruidenroomkaas
1 theelepel zwarte peper
2 lente-uitjes ( in kleine stukjes gesneden)
1/2 rode paprika (in reepjes gesneden)
Olijfolie
Eventueel naar smaak toevoegen: stukjes tonijn, stukjes zalm en andere groenten.
Garnering:
4 snoeptomaatjes (in plakjes gesneden)
1 eetlepel geraspte kaas
Peterselie (naar smaak)
Klop in een kom de eieren los, met de zwarte peper en de roomkaas.
Bak de voorgesneden groenten op hoog vuur in een scheutje olijfolie.
Zet de warmtebron lager. Voeg het ei-mengsel toe.
Doe een deksel op de pan.
Voeg na een paar minuten, als het mengsel iets is gestold, de tomaatjes, geraspte kaas en peterselie toe.
Houd het vuur laag en de deksel op de pan tot de bovenkant is gestold.

Maak jouw eigen website met JouwWeb